E.M.D.R. bij “oud zeer “

 In EMDR

E.M.D.R. bij “oud zeer”.

M. heeft problemen met haar jongste zus, waar ze heel gek op is, maar ze hebben wat onenigheid gehad en als ze probeert het er over te hebben, reageert die met dat er niets aan de hand is en dat ze niet zo moeilijk moet doen. M. verstijft dan en kan geen normaal contact meer hebben met haar.

Die zus lijkt erg op haar moeder, die al overleden is, maar daar zit iets heel pijnlijks uit het verleden wat minder met haar zus te maken heeft maar alles met haar moeder. Die was nogal dominant en niet erg fijngevoelig.

Op 3,5 jarige leeftijd is M. achter haar zus aan mee naar de kleuterschool gelopen zonder dat moeder het wist en moeder is toen heel boos geworden toen ze haar daar had gevonden. Dat heeft zo’n indruk op M. gemaakt dat ze vanaf toen haar moeder heeft afgewezen, b.v. nooit meer op schoot wilde. Ze heeft het introject er aan over gehouden dat ze niet goed is.

Ze weet niet of ze goed zit bij mij maar ze dacht aan EMDR.

We hebben gefocust met EMDR op dat kleine meisje en ze kwam heel snel bij haar gevoel en er kwamen heel veel tranen.

Ook kwam er tijdens de sessie voorbij dat een groep meisjes haar hebben geschopt en geslagen en dat ze naar haar vader rende die er vlakbij woonde, maar hij wist niet wat te doen.

De heftigheid van de herinnering was aanvankelijk een 10 en is gedurende 3 sessies gezakt naar een 0.

M.is nu veel meer ontspannen en de onverklaarbare boosheid die haar haar hele leven parten speelde is ook verdwenen. Ze heeft ook begrip gekregen voor haar moeder die natuurlijk handelde uit ongerustheid (dit is de Reprocessing waar de R in EMDR voor staat).

Ze is een dagje met haar zus gaan shoppen en dat was heel gezellig. Tot een diepgaander contact zal het waarschijnlijk niet komen, maar daar heeft ze zich bij neergelegd.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search