EMDR na traumatische werkrelatie

 In EMDR

Een 25-jarige vrouw kwam bij mij omdat ze veel last had van een nare werkervaring een jaar geleden. Ze was werkzaam bij de balie van een groot hotel en werd voortdurend gekleineerd door het managment dat  erg slecht functioneerde en ze werd zelfs op een gegeven moment van diefstal beschuldigd. Ze is door loyaliteit veel te lang gebleven maar is op een gegeven moment toch opgestapt en werkt nu weer tot volle tevredenheid bij een ander hotel met leuke collega’s.

Haar zelfvertrouwen had echter een flinke knauw gehad en de herinnering aan bepaalde momenten uit die periode riepen nog heel veel emoties op. Op aandringen van haar huidige collega’s is ze toch over de drempel gestapt om hier wat aan te doen en zo kwam ze bij mij. Bij aanvang van de emdr-sessie was ze zeer geëmotioneerd, de tranen liepen over haar blouse, en gaf ze de herinnering waarbij ze bij het managment werd geroepen een 9 ( op een schaal van 1-10). Haar gevoel was toen “ik ben waardeloos”. Na een sessie van 3 kwartier was de emotionele lading al gedaald tot een 4 en hebben we de sessie beëindigd. Ze was doodmoe.

De volgende afspraak een week later was het alsof er een heel andere vrouw voor de deur stond. Ze keek veel opgewekter en straalde al meer zelfvertrouwen uit. Haar collega’s hadden het ook opgemerkt en hadden haar gevraagd wat er met haar was gebeurd. Deze tweede sessie heeft ze geen traan meer gelaten en de eerste emotie van “ik ben waardeloos”had plaats gemaakt voor een soort boosheid op zichzelf, van “waarom heb ik het zo lang laten duren”. Ze was duidelijk van slachtoffer van de situatie gegaan naar haar eigen kracht, “dit laat ik me geen tweede keer overkomen”.

 

 

Recent Posts

Start typing and press Enter to search