Training voor kinderen van gescheiden ouders

Training voor kinderen van gescheiden ouders

Doelgroep

De training wordt gegeven aan jongeren van 12 – 18 jaar.

Wat jongeren tijdens de training vertellen:

  • Ik krijg het gevoel dat ik moet kiezen tussen één van mijn ouders.
  • Ik denk dat ik de oorzaak ben van de scheiding.
  • Ik heb het gevoel dat ik de rol moet overnemen van de ouder die er niet is.
  • Ik wil graag dat mijn ouders weer bij elkaar komen.
  • Ik ben boos dat mijn ouders uit elkaar zijn gegaan.
  • Ik voel me soms in de steek gelaten.
  • Ik schaam me voor het feit dat mijn ouders gescheiden zijn.

gescheiden-ouders

Werkwijze

Iedereen heeft zo zijn eigen wijze om met deze pijnlijke situatie om te gaan en dat is maar goed ook. Het doel van deze cursus is dat je ziet dat er meer manieren zijn om met de scheiding om te gaan. We besteden aandacht aan de lastige momenten die je kunt meemaken en de houding en de aanpak die je daarbij kunnen helpen. Het is verder fijn dat je door het delen van ervaringen, gedachten en gevoelens met andere jongeren, in min of meer dezelfde situatie, je eigen situatie beter een plek kunt geven.

Groepssamenstelling

De groep bestaat uit maximaal 10 jongeren. Hierbij wordt gekeken naar de leeftijd en naar de verhouding jongens/meisjes.

Individuele training

Het is natuurlijk ook mogelijk om hier individueel aandacht aan te geven. Het voordeel is dat jongeren zich misschien veiliger voelen tijdens dit één op één contact.

Start typing and press Enter to search